Sluta skjuta upp – funkar det?

Va

 

Så, då har jag gjort några dagar av programmet på Sea Change. Planen är alltså att jobba med min hemsida varje dag (något jag varit sorgligt dålig på, och som jag skyller på mitt roliga uppdrag på Drivhuset – men mer om det nån annan gång) under en månad.

Följande ska alltså hjälpa mig att sluta skjuta upp det: Lova (”commit”) själv mig själv 5 minuter varje morgon (check!), berätta för nån eller några (”accountability”) om min plan (check!), hitta en trigger (i mitt fall öppnandet av datorn) som signalerar att nu är det dags (check!) och aktivera nån slags påminnelse (jag har en lapp på datorn, men mobilens alarm funkar också, om man vill ha det knutet till en bestämd tid) som hjälper en att komma igång (check!).

Har jag då gjort det jag föresatt mig? Ja, faktiskt. MEN – det är tidigt i processen, och möjligen kan framgången kopplas till nybörjarentusiasm. Följ mig min mödosamma väg här på bloggen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.