Prokrastinering – att skjuta upp

procrastination

Idag pratade jag med en av mina kunder om prokrastinering. Är det ens ett ord på svenska, förresten? Nåväl, det betyder att skjuta på saker som känns jobbiga.

Min omgivning kan intyga att det här är ett av mina paradnummer. Ingen kan skjuta upp som jag. Men jag vet att jag inte är ensam, min kund är likadan. Och många andra. Visst känner ni igen er? Bokföring=rent badrumsskåp. Offertskrivning=uppdaterad facebook. Ringa jobbig kund=diskat, städat, handlat och kanske till och med tränat.

Men på senare tid har prokrastineringen börjat omvärderas. Vissa säger att man istället får gjort en massa andra saker, vilket ju är sant. Och andra hävdar att man ska lyssna på sin skjuta-upp-känsla. För då är man nåt stort på spåret.

Det där sista är spännande, tycker jag. Författaren hävdar att de allra flesta människor är rädda för att lyckas (vilket jag håller med honom om) och att det är därför som vi tycker att det är så jobbigt att ta tag i det som är viktigast för oss. Men om vi vänder på steken och stannar i den där obehagskänslan och gör det ÄNDÅ (för att vi nu vet att det är rädsla för att lyckas som styr) så finns det ingen gräns för hur bra det kan bli.

Så nästa gång du får lite ångest över ett säljsamtal eller kundmöte: inse att det är rädsla för att lyckas som skapar obehaget i magen och genomlid det hela – och se ditt företag bli framgångsrikt.

Eller gläds över att det har blivit väldigt välstädat.

Några tankar om det här?

 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.